Χωρίς παθολόγο γιατρό το Ι.Κ.Α. του Δήμου Χαλκηδόνας

Χωρίς παθολόγο γιατρό το Ι.Κ.Α. του Δήμου Χαλκηδόνας

Αρ. Πρωτ. 7583/16.3.2010

Προς Υπουργό:

- Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στο Δήμο Χαλκηδόνας και στα δημοτικά διαμερίσματα, λόγω της έλλειψης ιατρού παθολόγου στο ΙΚΑ της περιοχής και ιατρικού προσωπικού στα αγροτικά ιατρεία των διαμερισμάτων. Συγκεκριμένα, το ΙΚΑ Χαλκηδόνας βρίσκεται χωρίς παθολόγο από την 1/2/2010 και οι ασφαλισμένοι αναγκάζονται να μεταβαίνουν  για τις υποθέσεις τους, στο ΙΚΑ του Δήμου Κουφαλίων. Ακόμη στα δημοτικά διαμερίσματα του Άδενδρου και της Βραχιάς δεν υπάρχει ιατρικό προσωπικό στα τοπικά αγροτικά ιατρεία.

Η κατάσταση ανησυχεί περισσότερο τους κατοίκους της περιοχής, μετά από τις προθέσεις της Διοίκησης του ΙΚΑ, να προβεί σε κατάργηση του ΙΚΑ Χαλκηδόνας, το οποίο σημειωτέον εγκαινιάστηκε πρόσφατα και οι εγκαταστάσεις του κοσμούν την περιοχή. Οφείλει λοιπόν η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να μεριμνήσει, έτσι ώστε άμεσα να τοποθετηθεί παθολόγος γιατρός στο τοπικό ΙΚΑ, αλλά και οι προβλεπόμενοι γιατροί  στα αγροτικά ιατρεία των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου Χαλκηδόνας, για να σταματήσει επιτέλους η ταλαιπωρία που υφίστανται οι κάτοικοι του Δήμου.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Τι μέτρα προτίθεται να λάβει, ώστε να λυθεί άμεσα το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Δήμου Χαλκηδόνας και των δημοτικών διαμερισμάτων, με την έλλειψη γιατρού παθολόγου στο ΙΚΑ;

- Πότε προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να προβεί στην τοποθέτηση παθολόγου ιατρού στο τοπικό ΙΚΑ;

Απάντηση Υπουργείου